Blog > Komentarze do wpisu

Fasolka z fetą i papryką

fasolka

Sezonowe, bardzo proste w wykonaniu danie wegetariańskie oraz fit, jego przygotowanie zajmuje niespełna 30 minut. Zderzenie słodkawego smaku fasolki szparagowej z lekką słonością białego sera  marynowanego w oliwie z suszonymi pomidorami , dosmaczone cytrynowym aromatem.

fasolka

Skład : 

½ kg fasolki szparagowej

Pół papryki czerwonej i pół zielonej – pokrojone w paski

Pół szklanki posiekanego szczypiorku

2 ząbki czosnku – posiekane

Oliwa

Opakowanie serka Apetina w kostkach w oliwie z suszonymi pomidorami

Sól, pieprz świeżo mielony

½ cytryny

fasolka

Przygotowanie:

Fasolkę gotujemy na półtwardo, odcedzamy.

Na gorącą oliwę wrzucamy szczypior i czosnek, mieszamy.

Dorzucamy po chwili paprykę, fasolkę, sól i pieprz, zrumieniamy na dużym ogniu, następnie chwilę dusimy razem do miękkości, tak jednak , aby składniki nie rozpadały się.

f

Podajemy na gorąco, skropione sokiem z cytryny i posypane kawałkami białego sera, zazwyczaj jest to ser typu feta, tym razem użyłem serka Apetina z zalewy z suszonymi pomidorami. 


Danie to również przyrządzić można z dodatkiem grillowanego kurczaka.Obie wersje znakomicie smakują z grzankami.

fasolka

Smacznego


Twoja kuchnia ma to coś

niedziela, 07 sierpnia 2016, rafal-szwaylik
Tagi: fasolka

Polecane wpisy

TrackBack
TrackBack w tym blogu jest moderowany. TrackBack URL do wpisu:
Komentarze
2016/08/20 13:20:54
Pyszne! :)
Przepisy Kulinarne z najlepszych kulinarnych blogów
kalendarze na bloga

Fundacja

KLIKNIJ W BANNER NAKARM DZIECKO

Nie Bądź Obojętny

trwa inicjalizacja, prosze czekac...darmowe próbki
Durszlak.pl Mikser Kulinarny - przepisy kulinarne i wyszukiwarka przepisów
zBLOGowani.pl