Blog > Komentarze do wpisu

Fit pasta z soczewicy i pora

Wyjątkowo prosta w przygotowaniu pasta, które posłużyć może np. jako farsz do naleśników, pierogów, pasztecików i tak dalej...jednocześnie dietetyczna, pożywna i smaczna.

soczewica pasta

SKŁAD :

szklanka soczewicy zielonej ugotowanej lub z puszki

pół średniego pora

pół cebuli

pół pęczka natki pietruszki

kurkuma, kozieradka, kmin rzymski

sól, pieprz

sos sojowy do smaku

2 łyżki oleju lnianego

olej kokosowy

soczewica pasta

PRZYGOTOWANIE :

Cebulę i por siekamy dowolnie, by za chwilę podsmażyć je delikatnie na oleju kokosowym, pamiętać należy o nieprzypaleniu pora, ponieważ będzie gorzki.Pietruszkę siekamy drobniutko. Następnie wszystkie składniki wraz z ugotowaną soczewicą po ostygnięciu miksujemy do konsystencji pasty, doprawiamy przyprawami i olejem wg. gustu i gotowe.

 

...smacznego...


"...przyprawą potrawy jest głód..."

[ Cyceron II/I w. p.n.e. ]


 

niedziela, 20 marca 2016, rafal-szwaylik
Tagi: soczewica

Polecane wpisy

TrackBack
TrackBack w tym blogu jest moderowany. TrackBack URL do wpisu:
Przepisy Kulinarne z najlepszych kulinarnych blogów
kalendarze na bloga

Fundacja

KLIKNIJ W BANNER NAKARM DZIECKO

Nie Bądź Obojętny

trwa inicjalizacja, prosze czekac...darmowe próbki
Durszlak.pl Mikser Kulinarny - przepisy kulinarne i wyszukiwarka przepisów
zBLOGowani.pl