Blog > Komentarze do wpisu

Papryka pieczona fotorelacja...

 

...potrzebuję papryki pieczonej, by przygotować tę oto  Z U P Ę . . .

… usuwam
gniazda nasienne, to co zostało kroję w średniej wielkości paski i wkładam do
nagrzanego pieca, trzymam do momentu przypalania się skóry, a nawet pozwalam
jej na to, nie dopuszczając jednak do czernienia miąższu…

…trwa to około 15
minut w zależności od temperatury w piecu oraz grubości papryki…

...dobrze jest podpiekać ją z góry, gdy papryka zadowala mnie już wizualnie, pomagam opuścić
jej piekarnik i owijam szczelnie folią do pieczenia, można do worka, zostawiam
na 10 minut , po rzeczonym czasie spieczona skóra ulegnie swoistemu zaparzeniu
i gładko da się obrać …

…zaletą tego
sposobu przygotowania papryki jest jednak przede wszystkim niesamowite
podniesienie jej walorów smakowych, a co za tym idzie wzbogacenie warzywnego
bukietu kreowanej tu zupy…

...smacznego...

sobota, 10 grudnia 2011, rafal-szwaylik
Tagi: papryka ruszt

Polecane wpisy

TrackBack
TrackBack w tym blogu jest moderowany. TrackBack URL do wpisu:
Przepisy Kulinarne z najlepszych kulinarnych blogów
kalendarze na bloga

Fundacja

KLIKNIJ W BANNER NAKARM DZIECKO

Nie Bądź Obojętny

trwa inicjalizacja, prosze czekac...darmowe próbki
Durszlak.pl Mikser Kulinarny - przepisy kulinarne i wyszukiwarka przepisów
zBLOGowani.pl