Blog > Komentarze do wpisu

Fasolka szparagowa...

...najpopularniejszy sposób podania , to oczywiście...

...plus tarta bułka podsmażona na maśle...

fasolka szparagowa

...plus zapach i smak młodych kartofli...

...plus również różnosmakowe dipy...

...ale jest także skladnikiem rzadko spotykanej potrawy,w której jest duszona wraz z papryką i cebula dymką a podawana z greckim serem i pieczywem...

...w zupie jako składnik podstawowy pływa, ale także jako dodatek...

 

...występuję także w wersji konserwowej...

...zasila róznorakie sałatki...

...fasolę uprawiali już Indianie z Ameryki Środkowej zanim przyjechali w gości konkfistadorzy z cudownej Europy i wycięli wszystko co sie ruszało łącznie z fasolą i Indianami...a potem sprzedali na Starym Kontynencie upowszechniając w ten sposob to warzywo...

...należy do rodziny bobowatych...

...nasiona mają szerokie zastosowanie w kuchni ze wzgledu na walory smakowe i dużą zawartośc białka...

...w potrawach na ciepło i zimno...

...doceniana bardzo w kuchni wegetariańskiej...

...sama roślina spełnia również funkcję ozdobną...

 

 

 

 

...w doniczce rośnie nawet zimą... 

 

...

 

 

 

 

niedziela, 27 listopada 2011, rafal-szwaylik

Polecane wpisy

TrackBack
TrackBack w tym blogu jest moderowany. TrackBack URL do wpisu:
Przepisy Kulinarne z najlepszych kulinarnych blogów
kalendarze na bloga

Fundacja

KLIKNIJ W BANNER NAKARM DZIECKO

Nie Bądź Obojętny

trwa inicjalizacja, prosze czekac...darmowe próbki
Durszlak.pl Mikser Kulinarny - przepisy kulinarne i wyszukiwarka przepisów
zBLOGowani.pl